tirsdag 28. oktober 2008

Gluten i brød

Spelt er vinden - og glutenfri kost likeså. Det er merkelig hvordan næringsmiddelindustrien kan fortsette sitt profittjag med folks helse som innsats. Hva hjelper det med spelt i brødene fra små og store kjemibakere (Bakers, DinBaker m.v.) når de tilsetter HVETEGLUTEN - for å få samme smidighet og volum som på den vanlige loffen sin (enten den er med farge og fiber eller ikke). Mengden gluten (og da spesielt gluteniner) folk får i seg da er sannsynligvis lysår over hva det burde være. Det blir ikke bedre av at det fremstår som sunt å spise det... Bransjen burde kvalitetssikre seg selv - og sørge for å ikke påføre en hel nasjon glutenintoleranse og allergi ved å proppe oss fulle av gluteniner i tide og utide. Er det bare virkelighetsshoppere i norsk næringsmiddelindustri - eller er man ikke opptatt av kvalitet og ernæring lenger - eller er det rett og slett blitt for komplisert å lage god og smakfull mat på en sunn og helsefremmende måte med maskiner og kortest mulig prosesstid?

Ingen kommentarer: