torsdag 28. juni 2007

Mat vs BioDrivstoff

BioDrivstoff (BioEtanol og BioDiesel) er i dag en trussel mot matvareforsyningen i verden. Stadig med mat-planter brukes til produksjon av BioDrivstoff. Dette er helt forkastelig av flere grunner. -
  • For det første blir det totale CO2-regnestykket ikke gunstig for miljøet når man regner med energien som går med til å produsere og frakte kunstgjødsel til produksjon av råstoff til BioDrivstoff.
  • For det andre endrer ikke bruken av BioDrivstoff på energiforbruket ved fordlytting - derfor kan man godt si at BioDrivstoff er keiserens nye klær i et miljøperspektiv. Det er energiforbruket som må ned. Generelt og betydelig, skal det være noe håp i det hele tatt om å bremse og helst snu den globale oppvarmingen.
  • For det tredje er det eventuelt produksjon av BioDrivstoff fra trevirke o.a. biomasser som ikke har humanernæringsverdi,- som kanskje kan gi lavere CO2-utslipp.
Så dropp satsing på BioDrivstoff - reis mindre og kjøp kortreist mat. Stem på de som lover midler til forskning på energiøkonomisering og lokal- og småskalainfrastruktur.

Ingen kommentarer: